2020 Audi RS Q8 Sınıfının En Güçlü SUV’u mu olacak? [Galeri]

Audi Q8 RS ne zamandır kamuflajlı olarak görünüyordu. Yeni Audi Q8 de yakın zamanda tanıtılınca Q8 RS’in de kendini saklamasına gerek kalmadı. 

Standart versiyon ile karşılaştırıldığında 2020 yılında çıkması planlanan Audi Q8 RS’in daha geniş bir izdüşümüne sahip olacağı görülüyor. Tamponlar daha keskin görünüyor ve hava girişleri de daha büyük. Egzozlar ise oval ve büyük. Jantlar da baz model ile büyük açısından hemen hemen aynı. Bu büyük SUV’u durdurmak için de 6 pistonlu frenler kullanılacak.

Lamborghini Urus’un Alman kuzeni diyebileceğimiz Audi RS Q8’in de aynı twin-turbo 4.0 litrelik V8 motoru kullanması bekleniyor. Şanzıman olarak da sekiz ileri otomatik bir vites kutusuna sahip olacağı söylentiler arasında. Urus, aynı özelliklere sahip ve 641 HP güç ve 850 Nm tork değerlerine sahip.

Audi Q8 RS’in hangi motor özelliklerine sahip olacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ama Urus’tan geri kalmayacaktır.

Sonuç olarak Audi Q8 RS’in 0-100 hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlayacağı bekleniyor. Quattro çekiş sistemi ise normal Q8’de 40:60 tork dağılımı ile gücünün büyük kısmını arkaya iletiyor. RS versiyonunda da aynı olacağını düşünüyoruz.

Sportif SUV’un içinin de pek farklı olmayacağını öngörüyoruz. Standart bir Audi Q8’in belki biraz farklı olabilir. Audi Q8’de şu an 12.3 inç sanal kokpit ekranı, dokunmatik ekranlar MMI eğlence sistemine sahip. Q8 RS’de daha güzel koltuklar, daha canlı renkler ve daha fazla sürüş modu da sunulabilir.

Sınıfının en güçlü SUV modeli mi?

2020 Audi Q8 RS’in rakipleri BMW X6 ve Mercedes-AMG GLE 63. Şimdiki öngrüler ile bu rakiplerini geçeceğe benziyor.